4:39 am - Neděle Červen 25, 2017

Okurkový chlebíček

Ingredience:

  • salátová okurka
  • nakládaná červená řepa ve sklenici
  • malá hlávka červeného zelí
  • šunka -množství si rozmyslete sama
  • majolka
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • kopr na ozdobení

Postup:

Nedávno jsem vám nabízela  „Fialovou okurku„, vzpomínáte si? Dnes si uděláme malou změnu. Postupujte stejně, akorát do misky přisypte červené zelí a šunku. Nezapomeňte hezky pokrájet nebo pomixovat! Až budete mít všechno v misce, ochuťte připravenou směs solí, cukrem a octem,  vmíchejte majolku.

Salátovou okurku opět pokrájejte jako veku na chlebíčky. Jednotlivé plátky hezky naaranžujte na mísu. Dbejte, aby se vám plátky na míse řadily stejným řezem vedle sebe. Pokladete kopečky – to už znáte – ozdobíte koprem a je hotovo.

Celý tác potáhněte potravinářskou folií a uložte do chladnější místnosti nebo ledničky.

Lehká majolka

Ingredience:

  • mléko
  • plnotučná hořčice
  • olej
  • ocet
  • sůl

Postup:

Je to naprosto jednoduché. Vše zhora uvedené chvíli mixujte, mléka stačí čtvrt litru, hořčice jedna vrchovatá polévková lžíce. Neudávám přesný poměr ingrediencí –  uvidíte sama, jak se bude „stav“ vyvíjet. Každopádně

si uděláte majolky kolik budete chtít a mnohem zdravější a lehčí než z obchodu.

autor: Hana Augustová
obrázky: FreeDigitalPhotos.net
Filed in: Jídlem a pitím