4:32 am - Neděle Červen 25, 2017

Ostré pokrmy

Autor obrázku: Raíssa Ruschel

Každý člověk musí přijímat potravu …někdo ovšem dává namísto běžným, třeba sladkokyselým pokrmům přednost těm více kořeněným, pikantním. Ne všem však dělají pálivá jídla dobře. Někomu vadí přítomnost čehokoliv ostrého už v ústech, někomu zase až v žaludku …a i když je někteří lidé nesnesou, alespoň čas od času by si je měli dát, neboť mají na lidský organismus v mnoha směrech pozitivní účinky.

Proč jíst pálivá jídla

Byť má ne každý rád ostrá jídla, měl by si na ně alespoň někdy zajít. Jejich ostrost se nemusí rovnat nejpálivější chilli papričce, alespoň trochu byste se však při jejich konzumu zapotit měli.

Navíc Vám ostré jídlo vypálí spoustu nežádoucích bakterií usazených nejenom v hrtanu, ale i v žaludku a ve střevech, byť jejich přítomnost, ani jejich „odchod“ nepocítíte. Mnohým to také může pomoci s nečistotami pleti, zejména s akné.

Čím více, tím lépe

Autor obrázku: Mathieu Plourde

Jestli skutečně nepatříte k milovníkům ostrých pokrmů, ale alespoň jednou za čas si něco pálivého dáte, nešetřete s ostrostí. Čím více ostré Vaše pokrmy budou, tím více Vám pomohou, i když se u nich nejednou pořádně zapotíte. Samozřejmě se ale nenuťte do natolik ostrého jídla, že to pro Vás není únosné. Také se říká, že pálivé cítíte dvakrát …v drtivé většině případů to ale pravda není, což je pro mnohé bezesporu dobře.

Jak mít jídlo nejpálivější

Prahnete-li po co nejpálivějším jídle, jeden z nejsnazších způsobů je, že si jej okořeníte sami, jak jenom chcete, a hlavně čím chcete.

Dalším velmi dobrým způsobem je, navštívit kteroukoliv z lepších asijských restaurací, kde dostanete čínskou, velmi pikantní omáčku. Ta bývá obvykle červená, ve většině případů s malinkými semínky. Tato omáčka dá zabrat i těm nejzaběhlejším a okusí-li ji někdo, kdo není zvyklý, tečení z nosu, potu, ale ani slzám se zkrátka neubrání.

Filed in: Jídlem a pitím