6:35 pm - Pátek Prosinec 15, 2017

Ingredience:

  • 50 g pískového cukru
  • 3 vejce
  • 60 g bramborového škrobu Naturamyl
  • 30 g hrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného másla (nebo tuku na pečení)
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru

Postup:

Srnčí hřbet recept forma

Forma na srnčí hřbet

Nejprve si tukem nebo sádlem vymastíme a hrubou moukou vysypeme formu srnčího hřbetu. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem nebo tukem. Šleháme 5 minut. Z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva. Sníh a mouku střídavě vmícháváme do ušlehaných žloutků.

Těsto vlijeme do formy a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Asi 5 minut pečeme na 150 stupňů, poté ztlumíme na 50 stupňů a dopékáme 15 minut.

Po vychladnutí ozdobíme čokoládou a ovocem.

Moučník je velice chutný a určitě s ním okouzlíte všechny labužníky.,

autor: Dana Boudová
obrázky: Dana Boudová
Filed in: Jídlem a pitím