1:21 am - Úterý Červen 27, 2017

Tento recept je velmi jednoduchý a hlavně příliš nezatíží vaši peněženku.

Ingredience:

  • 1 sáček kysaného zelí
  • Hrubou mouku
  • Hrubou krupici
  • Sůl
  • Uzeninu nebo špek –ale nemusí být
  • Česnek,majoránku,pepř – ale také nemusí být, záleží na Vaší chuti
  • Vejce
  • Voda
  • Olej na smažení nebo sádlo

Postup:

Kysané zelí pokrájejte na prkénku. Vysypte do misky, přidejte mouku a krupici, rozklepněte vejce a osolte. Musíte vytvořit těsto asi jako na bramborák.

Vlastně připravujete bramborák ,ale místo brambor dáváte kysané zelí.

ZelňákyZáleží na vaší chuti – co chcete do těsta přidat. Někdo má rád česnek, někdo volí libovou uzeninu, někdo drobně pokrájí špek. A koření je také otázkou Vaší volby. Můžete sáhnout po majoránce, po pepři – jak chcete.

Nezapomeňte těsto přisolit. Pokud se Vám bude zdát , že je málo řídké, přidejte vodu.

Na pánvi rozpalte tuk, vytvořte placičky přímo na pánvi, opečte z obou stran.

Přeji dobrou chuť.

autor: Hana Augustová
obrázky: FreeDigitalPhotos.net
Filed in: Jídlem a pitím