• Jídlem a pitím

    Ukrajinská kuchyně

    Ukrajinská kuchyně Ukrajinská kuchyně by se dala charakterizovat jako přechod od naší, české kuchyně k ruské. Hodně zde konzumují to, co si sami vypěstovali, následně plodiny zavařují a jinak konzervují. Oblíbené jsou zavařeniny ovoce, ale velký úspěch slaví i okurky nakladačky. Zalesněná krajina dává obyvatelům Ukrajiny spousty hub, lesního ovoce, ale také zvěřiny, která je v těchto krajích velice oblíbená. Rozvětvené vodstvo zas nabízí mnoho ryb, které se běžně v kuchyních připravují a poté s chutí konzumují, asi jako kaviár. Když už se na Ukrajině objevíte a chcete se v místní restauraci najíst, nebude vás to stát nějak zvlášť horentní sumu, ale nutné je počítat s tím, že většinu jídel…

  • Jídlem a pitím

    Ruská kuchyně

    Ruská kuchyně Obrovská země, která se může pochlubit tím, že se rozprostírá na dvou kontinentech, na své mapě má několikamilionová města, ale i její kuchyně je velice pestrá. Záleží na oblasti, ale zásadně platí, že je pozůstatkem z dob dřívějších a také většiny původních obyvatel, což byli chudí rolníci. Jejích strava se připravovala a sestávala se z brambor, zelí, kapusty, okurek, cibule, chleba. To vše ochucení koprem, petrželí a kysanou smetanou. Dále se hodně používají houby, ryby, zvěřina anebo med. Zajímavé je použití brambor v historii Ruska. Ty prý do země nechal dovézt car Petr I. Veliký, což jeho odpůrci komentovali jako ďáblovo jídlo a odmítali je konzumovat. Jenže to…