• Jídlem a pitím

    Papoušková buchta

    Ingredience: 300 g polohrubé mouky 150 g cukru krystal 5 vajec 1 tuk na pečení (Hera, Stella) 1 smetana 12% 1 kypřící prášek 1 vanilkový cukr 3 různé pudinky (malinový, vanilkový, čokoládový)       Postup: Vejce, cukr, tuk a vanilkový cukr utřeme, poté přidáme smetanu a mouku s kypřícím práškem. Vše důkladně zamícháme. Těsto si rozlijeme do třech misek a do každé nasypeme jiný puding. Na vymaštěný a vysypaný plech dáváme lžící střídavě těsto na plech. Pečeme asi 20 minut v předem vyhřáté troubě, asi na 180 stupňů. Buchtu můžeme polít i čokoládovou polevou. Dobrou chuť :-).   autor: Dana Boudová obrázky: Dana Boudová        

  • Jídlem a pitím

    Malinová bublanina

    Ingredience: 3 vejce 7 dkg cukru 15 dkg polohrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 3 lžíce mléka 2 lžíce oleje maliny (může být i jiné ovoce, např. ostružiny, třešně, rybíz) Postup: Vejce, cukr a olej ušleháme do pěny. Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na vymaštěný plíšek a poklademe malinami. Vložíme do mírně vyhřáté trouby. Pečeme 15 – 20 minut na 180 stupňů. Pekáček má rozměry: délka 24cm x šířka 16cm x výška 6cm (viz fotografie). Bublanina je velmi rychlá a určitě si na ní se svým partnerem moc pochutnáte J.   autor: Dana Boudová obrázky: Dana Boudová