• Jídlem a pitím

    Maďarská kuchyně

    Maďarská kuchyně Jídla pro pořádné chlapy, tak by se mohla stručně charakterizovat maďarská kuchyně, pochoutky plné masa a pikantních chutí. Tím je maďarská kuchyně vyhlášená po celém světě a jak se řekne jídlo a Maďarsko, většině lidí se vybaví základní suroviny, které se při přípravě pokrmů používají a to klobásy, hovězí i vepřové maso, zelí a papriky. A to všechny – čerstvé, chilli papričky a také koření. Hodně se také používá smetana – kolikráte na zjemnění chutí, dále česnek, cibule, rajčata, kapusta, zvěřina a vše dovršuje tokajské víno. Samozřejmě se i zde nezapomíná na kvalitní sladký zákusek, který Maďaři milují. Guláš Nejslavnějším jídlem z Maďarska je bezesporu guláš. Pokud nahlédneme…

  • Oblečením

    Aigner

    Aigner Kovové „áčko“ tvaru podkovy na pevných, kožených výrobcích je znakem skutečné kožené kvality. Maďarsko není jen země gulášů a ostrých masitých pokrmů, pochází odsud i zakladatel světoznámé značky Aigner. Od knih ke kabelce Asi se práce knihvazače zdála Etiennu Aignerovi již příliš obyčejná a chtěl využít svoji kreativitu. Tak vytvořil první kabelku a po ní další a ještě další. Nebylo jich sice plný vagón, ale pro představení se na trh bohatě postačilo. Aigner si uvědomoval, co potřebují lidé a to jim dal – kvalitní pevné výrobky. Kabelky pro použití a jistota Když totiž cestujete, chodíte po městě, do zaměstnání, po úřadech, prostě žijete jako běžný občan, své doklady a…