• Jídlem a pitím

    Lahodná omáčka z pravých hříbků

    Lahodná omáčka z pravých hříbků Suroviny ¾ hrníčku sušených hříbků 6 kotletek kysaná smetana 2 lžíce oleje cibule 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky Sůl Trochu drceného pepře Trochu drceného kmínu 2 lžíce houbového koření 1,5 lžíce gulášového koření Postup Kotlety omyjeme a pokrájíme.Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.Houby dáme do hrníčku cca 250ml a zalijeme horkou vodou. Do tlakového hrnce nalijeme olej a přidáme maso s cibulí.Osmažíme aby se zatáhlo.PO té osolíme a okořeníme a zalijeme houbami. Přilijeme asi 500 až 600ml vody a hrnec zavřeme. Necháme hodinu povařit. Na závěr zahustíme jíškou a zjemníme smetanou. Jíška- Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku.Zlehka osmažíme a za stálého míchání přidáme k omáčce.…