• Jídlem a pitím

    Skotská kuchyně

    Skotská kuchyně Dudy, kilty anebo whisky. To vše jsou symboly jedné z anglických zemí – Skotska. Vlastní vlajka, vlastní, hrdý národ i sáhodlouhá historie. To vše je Skotsko a stejně, jako má vlastní národní symboly, má i vlastní a typickou kuchyni. Protože se jedná o poměrně studenější krajinu, ve srovnání s teplým Středomořím, je Skotsko chladnou krajinou, kde se ne všem plodinám daří a z toho samozřejmě opět plynou další důsledky, která značí, že tradiční kuchyně obsahuje především obiloviny, brambory, kořenovou zeleninu a hory masa i ryb. Haggis Národním jídlem hrdých Skotů, ze kterého si jiné národy někdy dělají srandu a tvoří vtipy. Tvoří jej játra, srdce i dokonce plíce…

  • Nezařazené

    Anglická kuchyně

    Anglická kuchyně Anglické království, to není jen fish and chips a sendviče či sušenky. Vlivem řady kultur, snad všech národnostních menšin se klasická anglická kuchyně dostala poněkud do pozadí a vepředu zůstávají takové ty běžné pokrmy. Což je jistá škoda, protože anglická kuchyně by mohla ostatním jít příkladem. Anglická snídaně Tím je myšlena samozřejmě klasická anglická snídaně, která se sestává se samých sytých prvků, které dohromady dodávají tělu tu správnou vitalitu, energii a všechny potřebné prvky, jež potřebujeme pro bezproblémové fungování. Tradiční anglická snídaně se sestává z opékaného chleba – toastů, dále smažených vajec, respektive klasických volských ok, nechybí smažené plátky slaniny, dušené žampiony, teplé bílé fazole v tomatové omáčce…