8:27 pm - Úterý Leden 16, 2018

Tag Archives: recepty

Malinová bublanina

Written by | 3.10.2012 | 1
bublanina III
Ingredience: 3 vejce 7 dkg cukru 15 dkg polohrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 3 lžíce mléka 2 lžíce oleje maliny (může být i jiné ovoce, např. ostružiny, třešně, rybíz) Postup: Vejce, cukr a olej ušleháme do pěny. Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na vymaštěný plíšek a poklademe malinami. Vložíme do mírně vyhřáté trouby. Pečeme 15 – 20 minut na 180 stupňů. Pekáček má rozměry: délka 24cm x šířka 16cm x výška 6cm (viz fotografie). Bublanina je velmi rychlá a určitě si na ní se svým partnerem moc pochutnáte J.   autor: Dana Boudová obrázky: Dana Boudová (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rychlý jablečný závin – recept

Written by | 10.8.2012 | 0
strudel
Začala jablečná sezóna, všude dozrává spousta jablek a je potřeba všechny je zpracovat. Jako ideální varianta je jeví jablečný závin neboli štrúdl. Ingredience: půl kila hladké mouky dvě vejce vřelou vodu troška soli cukr krupice skořicový cukr polévková lžíce octa polévková lžíce oleje strouhanka nastrouhaná jablka máslo -10 dkg ořechy,mák,kokos –přidáváme do jablek kdo co rád Postup: Prosátou mouku vsypeme do misky, rozklepneme dvě vejce, přidáme lžíci octa a lžíci oleje, trošku přisolíme, přisladíme a vše zalijeme vodou, která se právě vařila. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout, ale nedáváme jej do ledničky. Oloupeme si jablka, nastrouháme je, vymažeme si plech a dáme rozehřát troubu. Vál lehce

Lasagne

Written by | 28.6.2012 | 4
Lasagne - recept
Ingredience: balíček lasagní 500g ( zakoupíte ve všech supermarketech) 500 – 600g mletého vepřového masa 1 cibule olej (sádlo) 1 stroužek česneku sůl 1 malá lžička bazalky 1 malá lžička oregána kečup (dle potřeby) nastrouhaný sýr eidam Bešamelová omáčka 1 – 2 kostky jakéhokoliv neochuceného taveného sýru 2 lžíce hladké mouky 250 ml mléka 1 lžíce másla sůl  Postup Hotové Lasagne Na oleji nebo sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso. Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, bazalkou a oregánem, ke konci přidáme kečup. Masovou směs dusíme. Nakonec odstavíme a připravíme si bešamel: Na másle opražíme hladkou mouku a po troškách přiléváme mléko, poté přidáme tavený