• Jídlem a pitím

    Albánská kuchyně

    Albánská kuchyně Malý stát na Balkáně byl po léta své existence neustále pod něčí nadvládou. Ať už to byli Řekové, Turci či Římané a další národy, vše to na malé a skromné zemičce zanechalo jisté známky. Albánci, jakoby se kvůli dlouholeté nadvládě jiných národů, báli být v jídle trochu kontroverzní a omezují se pouze na skutečně jednoduchá jídla, která převzala od okolních národů a která víceméně zjednodušila. Řada receptů z albánské tradiční kuchařky, je tak k nalezení mezi národními pokrmy Černé hory, Bulharska či Řecka. V Albánii si můžeme povšimnout hustým výskytem stád ovcí. A to je také nejčastěji připravované maso – jehněčí. Zajímavostí také je, že řada turistů a…

  • Nezařazené

    Anglická kuchyně

    Anglická kuchyně Anglické království, to není jen fish and chips a sendviče či sušenky. Vlivem řady kultur, snad všech národnostních menšin se klasická anglická kuchyně dostala poněkud do pozadí a vepředu zůstávají takové ty běžné pokrmy. Což je jistá škoda, protože anglická kuchyně by mohla ostatním jít příkladem. Anglická snídaně Tím je myšlena samozřejmě klasická anglická snídaně, která se sestává se samých sytých prvků, které dohromady dodávají tělu tu správnou vitalitu, energii a všechny potřebné prvky, jež potřebujeme pro bezproblémové fungování. Tradiční anglická snídaně se sestává z opékaného chleba – toastů, dále smažených vajec, respektive klasických volských ok, nechybí smažené plátky slaniny, dušené žampiony, teplé bílé fazole v tomatové omáčce…