• Jídlem a pitím

    Piškotový srnčí hřbet

    Ingredience: 50 g pískového cukru 3 vejce 60 g bramborového škrobu Naturamyl 30 g hrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 polévková lžíce rozpuštěného másla (nebo tuku na pečení) 1/2 balíčku vanilkového cukru Postup: Nejprve si tukem nebo sádlem vymastíme a hrubou moukou vysypeme formu srnčího hřbetu. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem nebo tukem. Šleháme 5 minut. Z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva. Sníh a mouku střídavě vmícháváme do ušlehaných žloutků. Těsto vlijeme do formy a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Asi 5 minut pečeme na 150 stupňů, poté ztlumíme na 50 stupňů a dopékáme 15 minut. Po vychladnutí ozdobíme čokoládou a…