• Jídlem a pitím

    Tiramisu 5x jinak!

    Tiramisu 5x jinak! Oblíbeným italským dezertem potěšíte každého mlsouna. A je přitom jedno, zda je horké léto nebo sychravý podzim. Vyzkoušejte následující klasické i netradiční varianty a vyberte si tu nej! Pravé italské tiramisu Nesmrtelná klasika, která je velice jednoduchá, ale získá si každého milovníka lehkých dezertů! Pro 5 osob budete potřebovat: 250 g mascarpone 5 vajec 5 lžic cukru krupice 200 g cukrářských piškotů šálek silného espresa lžíci mandlového likéru kakao na poprášení Uvařte si silnou kávu a vmíchejte do ní mandlový likér. Žloutky vyšlehejte s cukrem a poté ručně metličkou vmíchejte mascarpone (nepoužívejte mixér, krém by byl zbytečně napěněný a řídký!). Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte…

  • Jídlem a pitím

    Italská kuchyně

    Italská kuchyně I když je dnes italská kuchyně jednou z nejoblíbenějších, je nutno zmínit, že původem jde o jednu z nejlevnějších a obyčejných kuchyní. Italové vařili prakticky z mouky, vody, rajčat a bazalky. Proto jsou dominantou Itálie těstoviny či pizza. Italská kuchyně je poměrně lehká, svěží, základem je vždy čerstvost všech použitých surovin a také jejích barevnost. Na vizuální složku je kladen také značný důraz. Proto jsou často používány kontrasty bílé mozarelly, zelené bazalky a sytě červených rajčat. Takto mimochodem vznikla první italská pizza. Placka z těsta, na ní rajčata, mozarella i bazalka měly symbolizovat italskou vlajku. Tato pizza byla připravena pro královnu Margaritu, které ihned zachutnala a ta ji…