• Jídlem a pitím

    Rakouská kuchyně

    Rakouská kuchyně I když jsou jídla našeho jižního souseda dost podobná, přece jen je rakouská kuchyně něčím vyhlášená. Třeba takový Sachrův dort, jehož originální recepturu hlídá trezor. Nebo vyhlášený vídeňský řízek či vídeňská káva. Základem rakouské kuchyně je bezesporu maso, zejména to telecí. Je skvělé nejen na vyhlášené řízky, ale i do pravého rakouského guláše. Vůbec se zde hodně konzumuje hovězí a například skvěle připravená svíčková je skvostem rakouské kuchyně. Vídeňský řízek v trojobalu U nás se běžně obalované řízky dělají z vepřového nebo kuřecího. Vídeňský řízek je naopak připravován z telecího, jemně naklepaného a v trojobalu obaleného, smaženého na rozpálené pánvi. Podává se s kysaným zelím a malými, krupicovými…