Autor obrázku: ID Number THX 1139

Christian Lacroix

Hledáte-li eleganci, zamiřte určitě do módního domu nesoucí jméno Christian Lacroix. Tento francouzský návrhář se narodil roku 1951 a se svou kariérou začínal u značek Hermés a Jean Patou.

Extravagance, barva a luxus

Charakteristické znaky pro značku jsou extravagantní vzory a drahé látky. Pestrobarevnost, nabírané modely, s nádechem baroka, ale jistou lehkostí a svěžestí. Vzorované látky jsou základ Lacroixovy práce.

Folklór, divadlo a dějiny

Autor obrázku: ID Number THX 1139

Vzhledem k tomu, že Lacroix šátrá po inspiraci v historii a to především v baroku a rokoku, a používá velmi zřetelné barevné kontrasty, je vyhledáván divadelními společnostmi pro tvorbu divadelních kostýmů. Vztah k této formě umění nemá Lacroix jen tak náhodou – studoval dějiny umění a již jako malé dítě si čmáral zvláštní modely.

Barokní parfém

Nejvíce inspirace Christian Lacroix sbírá v baroku. Když v roce 1990 vtrhl na trh s vlastním parfémem, nemohlo tomu být jinak. Flakonky jsou zcela barokní. Všechny vůně, ať pro muže, tak ženy jsou výrazné, extravagantní, nezapomenutelné, s vlastní image a stylem. Svému majiteli propůjčují osobnost, sebevědomí a neodolatelnost.

Za vším hledej ženu

Autor obrázku: 10 Corso Como

Rčení, jehož pravost lze potvrdit i u Lacroixe. Na jeho umělecko-návrhářskou dráhu ho přivedla jeho vlastní žena a to již v době, kdy se s ní teprve seznámil. Ukázala mu tu správnou cestu. Díky ní dnes mohou všechny (především) ženy na celém světě padat na kolena z modelů, která si zachovávají divokost, ale současně ladnost, krásu. Jsou sexy, ale i elegantní, pestré, hravé, dráždivé, ale vždy udělají z nositelky pravou dámu.

Budoucnost značky v Americe

Od roku 2005 patří značka Christian Lacroix k americké skupině Falic, která se hlavně soustředí na oblasti Severní Ameriky a Asii. Díky ní se právě Christian Lacroix stal fenoménem i na jiných kontinentech, než na tom evropském.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *