Zářivý úsměv, krásně bílé zuby bez mezer. Kdo z nás po něm nezatoužil? Zažloutlé zuby trápí mnoho z nás, na vině je nesprávná péče o ústní dutinu i potraviny, které konzumujeme. A že jste o nějaký zoubek přišli? Nezoufejte, vše se dá napravit, i vy pak svoje okolí okouzlíte novými zuby.

Proč si pořídit nové zuby?

Každý z nás k tomu může mít jiné důvody, většinou ale hraje zásadní roli estetika. Chceme se všem kolem líbit, nebát se usmát a zvednout si sebevědomí. Někdo se k pořízení nových zubů může uchýlit třeba i po úrazu nebo určitém omezení. Ať už máte důvody jakékoli, nebojte se žádné kosmetické úpravy zubů, ať už jde o implantaci nových zubů, opravu kazu nebo bělení zubů.  

Kaz je třeba řešit

Zubní kaz řešil snad každý, patří k nejčastějším zdravotním problémům. Vinu na něm nese jak nedostatečná ústní hygiena, tak konzumace cukrovinek nebo bakterie v ústech. Když se včas neléčí a nespraví, může dojít nejen na bolest a zánět, ale třeba i na ztrátu zubu. A pak záleží. Někdy stačí zub obrousit a nasadit na něj zubní korunku, jindy je třeba zub nahradit celý, a to včetně kořene zubu.

Něco podobného vás může potkat i v případě úrazu, kdy si zub uštípnete, vyrazíte, nebo jinak poškodíte. Uštípnutý zub stačí dostavit plombou, vyražené zuby už je třeba řešit jinak, nejčastěji zubními implantáty.

Víte, že když dojde i ke změnám v kostní hmotě, je na místě chybějící zuby nahradit novými co nejdříve?

Vložit obrázek Ústa

Bělení zubů je dnes běžná věc

Ještě docela nedávno bylo výsadou slavných a bohatých, dneska jde o běžnou záležitost. Vybrat si můžete mezi ordinačním a domácím bělením, to domácí je šetrnější. Bát se ho nemusí ani osoby s citlivými zuby, raději ale dejte přednost domácímu bělení připravenému lékařem. Získáte sadu na míru vašim zubům a potřebám. A jak to celé probíhá?

  • Prvním krokem je určit příčinu zabarvení zubů. Domácí bělení ovlivňuje jen barvu zubů.
  • Absolvujete preventivní prohlídku a dentální hygienu, aby došlo k vyloučení zubního kazu, odstranění zubního kamene a povrchové pigmentace.
  • Pokud je vše ok, může se přistoupit k bělení.
  • Lékař vám udělá otisky zubů, podle kterých laboranti vymodelují individuální nosiče, aby bělení bylo opravdu efektivní.

Domů si pak odnesete sadu, která obsahuje jak nosiče, tak bělící gel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *