Okouzli svoje okolí stylovými kousky

0

Ať už jdeme na procházku, vyvenčit pejska, do obchodu, zaměstnání, školy, nebo do divadla, vždy se chceme cítit elegantně a sebevědomě. Oblečení, které si zrovna vezmeme, vybíráme pečlivě, snažíme se, aby vypadalo co nejlépe. Jen vzhled ale nestačí, musí nám také dokonale padnout.

Jak si vybrat to pravé oblečení pro každý den?

V každém kousku oblečení, ať už jde o trička, kalhoty, sukně, košile nebo něco jiného, se musíme cítit dobře. Nikde by nás nic nemělo škrtit ani svírat, zároveň by na nás oblečení nemělo plandat. Kdo by se taky cítil dobře, kdyby si kalhoty musel neustále vytahovat nahoru a tričko neustále porovnávat?

Při výběru oblečení se tak zajímejte nejen o to, jaké má barvy a motiv, ale také o jeho velikost, střih a použitý materiál.

Zaměřeno na velikost

Už se vám určitě stalo, že jste si koupili kousek, který vám ani náhodou neseděl. A to možná navzdory tomu, že jste si vybrali velikost, kterou normálně nosíte. Bohužel, každý výrobce má velikosti maličko jiné, proto se vždy změřte a naměřené míry porovnejte s velikostní tabulkou u toho, co si chcete koupit. Ušetříte si tak hromadu starostí.

I na střihu záleží

Každý z nás má jiné tělesné proporce, ne každý střih pak naší postavě lichotí. Kdo má hruškovitý tvar postavy, ten by se například měl vyhnout zkráceným kalhotám, ženy se ale nemusí bát šatů s rovným střihem. Kdo má postavu ve tvaru jablka, ten by si zase neměl do kalhot zastrkávat tričko, ani používat na kalhoty pásek apod. Střih vybírejte podle vaší postavy, pohlídejte si, aby vás nikde nesvíral, a aby švy byly ušité kvalitně. Neměly by se kroutit, ani přetáčet, oblečení by mělo držet tvar.

A co materiál?

Materiál je základ, rozhoduje totiž jak o vlastnostech oblečení a jeho nárocích na péči, tak o tom, jak příjemné bude oblečení na pokožce. V dnešní době se vyplatí investovat do funkčního oblečení, které vás udrží v suchu a teple za každé situace, a to i během náročné fyzické aktivity. Pot odvede od těla pryč a vy neprochladnete. Jeho velkou výhodou je i to, že rychle schne a je dostupné v mnoha provedeních. Pořídit si můžete jak funkční trička a tílka, tak šaty nebo ponožky.

Víte, že kdo nosí funkční oblečení, měl by znát i metodu vrstvení, která spočívá v tom, že na sobě máte několik vrstev s různými funkcemi? Jednotlivé vrstvy můžete přidávat a ubírat dle potřeby, co zrovna nepotřebujete, můžete mít třeba v batohu. První vrstva má od těla odvést pot, druhá se postará o tepelný komfort, třetí vás ochrání před povětrnostními vlivy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *