Piškotový srnčí hřbet
Ingredience:
- 50 g pískového cukru
- 3 vejce
- 60 g bramborového škrobu Naturamyl
- 30 g hrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 polévková lžíce rozpuštěného másla (nebo tuku na pečení)
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
Postup:
Nejprve si tukem nebo sádlem vymastíme a hrubou moukou vysypeme formu srnčího hřbetu. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem nebo tukem. Šleháme 5 minut. Z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva. Sníh a mouku střídavě vmícháváme do ušlehaných žloutků.
Těsto vlijeme do formy a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Asi 5 minut pečeme na 150 stupňů, poté ztlumíme na 50 stupňů a dopékáme 15 minut.
Po vychladnutí ozdobíme čokoládou a ovocem.
Moučník je velice chutný a určitě s ním okouzlíte všechny labužníky.,