Zelňáky – jednoduchý recept
Tento recept je velmi jednoduchý a hlavně příliš nezatíží vaši peněženku.
Ingredience:
- 1 sáček kysaného zelí
- Hrubou mouku
- Hrubou krupici
- Sůl
- Uzeninu nebo špek –ale nemusí být
- Česnek,majoránku,pepř – ale také nemusí být, záleží na Vaší chuti
- Vejce
- Voda
- Olej na smažení nebo sádlo
Postup:
Kysané zelí pokrájejte na prkénku. Vysypte do misky, přidejte mouku a krupici, rozklepněte vejce a osolte. Musíte vytvořit těsto asi jako na bramborák.
Vlastně připravujete bramborák ,ale místo brambor dáváte kysané zelí.
Záleží na vaší chuti – co chcete do těsta přidat. Někdo má rád česnek, někdo volí libovou uzeninu, někdo drobně pokrájí špek. A koření je také otázkou Vaší volby. Můžete sáhnout po majoránce, po pepři – jak chcete.
Nezapomeňte těsto přisolit. Pokud se Vám bude zdát , že je málo řídké, přidejte vodu.
Na pánvi rozpalte tuk, vytvořte placičky přímo na pánvi, opečte z obou stran.
Přeji dobrou chuť.