2x letní pohoštění
Okurkový chlebíček
Ingredience:
- salátová okurka
- nakládaná červená řepa ve sklenici
- malá hlávka červeného zelí
- šunka -množství si rozmyslete sama
- majolka
- sůl
- cukr
- ocet
- kopr na ozdobení
Postup:
Nedávno jsem vám nabízela „Fialovou okurku„, vzpomínáte si? Dnes si uděláme malou změnu. Postupujte stejně, akorát do misky přisypte červené zelí a šunku. Nezapomeňte hezky pokrájet nebo pomixovat! Až budete mít všechno v misce, ochuťte připravenou směs solí, cukrem a octem, vmíchejte majolku.
Salátovou okurku opět pokrájejte jako veku na chlebíčky. Jednotlivé plátky hezky naaranžujte na mísu. Dbejte, aby se vám plátky na míse řadily stejným řezem vedle sebe. Pokladete kopečky – to už znáte – ozdobíte koprem a je hotovo.
Celý tác potáhněte potravinářskou folií a uložte do chladnější místnosti nebo ledničky.
Lehká majolka
Ingredience:
- mléko
- plnotučná hořčice
- olej
- ocet
- sůl
Postup:
Je to naprosto jednoduché. Vše zhora uvedené chvíli mixujte, mléka stačí čtvrt litru, hořčice jedna vrchovatá polévková lžíce. Neudávám přesný poměr ingrediencí – uvidíte sama, jak se bude „stav“ vyvíjet. Každopádně
si uděláte majolky kolik budete chtít a mnohem zdravější a lehčí než z obchodu.