Buchta Margotka
Ingredience:
1 čokoláda Margot (100 g)
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 skleničky polohrubé mouky (sklenička 2,5dl)
1/2 skleničky cukru krystal (sklenička2,5 dl)
250 ml mléka
rozpuštěná čokoláda a kokos na ozdobu
Postup:
Mléko, cukr, mouku, vejce a prášek do pečiva smícháme a do těsta nasypeme nastrouhanou čokoládu. Pokud je těsto moc husté, můžeme přilít o trochu víc mléka.
Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech a dáme do trouby.
Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 20-25 minut na 180 stupňů, poté troubu ztlumit.
Hotovou upečenou buchtu můžeme polít rozpuštěnou čokoládou a posypat strouhaným kokosem.
Dobrou chuť ;-).
autor: Dana Boudová
obrázky: Dana Boudová