Chutné marinády na grilování
Chutné marinády na grilování
Je čas léta a mnoho chvil pro grilování, a proto si řekneme pár tipů na velmi dobré omáčky a marinády na grilované maso.
Barbecue dresing
Suroviny:
* 1 cibule
* 1 lžíce oleje
* 100ml kečupu
* 4 lžíce worcesterské omáčky
* 2 lžíce medu
* 5 lžic červeného vinného octa
Postup:
Najemno nakrájíme cibuli a opečeme ji na oleji, přidáme kečup a worcestrovou omáčku, med a červený vinný ocet. Mícháme asi 5 minut pak necháme vychladit a přelijeme do sklenice.
Bylinková marináda
Suroviny:
* 2 lžíce hrubozrnné hořčice
* 2 lžíce nasekaného tymiánu
* šťáva z citrónu
* 1 lžíce medu
Postup:
V míse smícháme hořčici, tymián, šťávu z citrónu a med.Osolíme a přelijeme do sklenice. Marinádou můžeme potírat maso při grilování.
Hořčično-medová zálivka
Suroviny:
* 2 lžíce dijonské hořčice
* 2 lžíce medu
* 5 lžic červeného vinného octa
* 200 ml olivového oleje
* sůl a pepř
Postup:
Všechny napsané suroviny smícháme dohromady a dáme do velké zavařovací sklenice. Poté uložíme do lednice. Můžeme používat na jakékoliv zeleninové saláty.