Čokoládová bábovka
Ingredience:
- 250 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 100 g oleje
- 100 g vody
- 100 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 100 g mléčné nebo hořké čokolády (strouhané), může být i najemno nadrcená větší čokoládová figurka
Postup:
Žloutky ušleháme s olejem, cukrem a vanilkovým cukrem.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a z bílků ušleháme sníh.
Do ušlehaných žloutků přidáváme střídavě ušlehané bílky a mouku.
Nakonec do těsta pomalu vmícháme nastrouhanou čokoládu.
Těsto nalijeme do tukem vymaštěné a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Bábovku vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme 45 minut, (10 min pečeme na 200 stupňů, poté ztlumíme na 100 stupňů).
Tip:
Pokud chceme bábovku ještě vylepšit nějakou surovinou, je velice chutné do těsta přidat tři lžíce strouhaného kokosu.
Přeji Vám dobrou chuť :)!
autor: Dana Boudová
obrázky: Dana Boudová