Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 100 g oleje
  • 100 g vody
  • 100 g cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g mléčné nebo hořké čokolády (strouhané), může být i najemno nadrcená větší čokoládová figurka

 

Postup:

Žloutky ušleháme s olejem, cukrem a vanilkovým cukrem.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a z bílků ušleháme sníh.

Do ušlehaných žloutků přidáváme střídavě ušlehané bílky a mouku.

Nakonec do těsta pomalu vmícháme nastrouhanou čokoládu.

Těsto nalijeme do tukem vymaštěné a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

Bábovku vložíme do předem vyhřáté trouby.

Pečeme 45 minut, (10 min pečeme na 200 stupňů, poté ztlumíme na 100 stupňů).

Tip:

Pokud chceme bábovku ještě vylepšit nějakou surovinou, je velice chutné do těsta přidat tři lžíce strouhaného kokosu.

Přeji Vám dobrou chuť :)!


autor: Dana Boudová
obrázky: Dana Boudová 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *