Cukroví, které zvládne každý

0

By: regan76

Cukroví, které zvládne každý

By: regan76

V době adventu snad v žádné rodině na celém světě a ve všech kuchyních nechybí cukroví a každý ho buďto peče sám, nebo jej dostaneme od babiček, či maminek, nebo si jej necháme upéct na zakázku. Nejčastěji si však cukroví připravujeme sami. Pokud s pečením začínáme, pak se toho zcela jistě bojíme a tak bychom rádi vyzkoušeli něco, co je snadné a zvládneme to. Zde jsou recepty, které jistě zvládnete i jako začátečník.

Karamelové cukroví ze sušeného mléka

Co budete potřebovat: 300 g sušeného mléka, 250 g másla, 300 g moučkového cukru, 5 ks žloutku, čokoládovou polevu

Nejprve smícháme mléko a cukr,  potom přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Z těsta vyválíme na pečícím papíru placku, přeneseme na plech a v předehřáté troubě upečeme při 170 stupních zvolna dorůžova zhruba 10 minut. Po upečení polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni, čokoládu lze také rozehřát v mikrovlnné troubě. Ještě za tepla nakrájíme na plechu na kostičky, obdélníčky, nebo jiné tvary. Na plechu necháme vystydnout.

Čokoládové cukroví

Co je potřeba: 200 g másla, 350 g polohrubé mouky, 2 ks žloutku, 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 150 g horké čokolády a rybízovou marmeládu

Do mísy prosejeme mouku, pak přidáme cukr, kakao a nastrouhanou čokoládu,  do mouky uděláme důlek, do něj vyklepneme žloutky a na kousky nakrájené máslo. Těsto zpracujeme a necháme 3 – 4 hodiny odležet v chladu. V předehřáte troubě pečeme při 170 stupních 10 až 15 minut.
Po vychladnutí  vykrajujeme různé tvary a slepujeme nejlépe rybízovou zavařeninou.
Cukroví necháme odležet minimálně týden.

Kokosové cukroví

Co je potřeba: 70 g cukru, 1 ks žloutku, 80 g kokosu, 250 g hladké mouky, 200 g tuku

V míse utřeme tuk s cukrem a jedním žloutkem vytvoříme pěnu. Přidáme strouhaný kokos, hladkou mouku a celé to zpracujeme. Necháme v lednici nejméně 2 hodiny vychladnout.
Vezmeme si formičky, které je dobré před prvním použitím vymazat nejlépe 100% tukem. Hmotu do formiček vpasujeme a necháme uprostřed malý důlek  ten se pečením srovná.
Po upečení necháme malou chvíli vychladnout, poté vyklepeme, uložíme do krabic a posypeme moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *