Dobré pití pro letní párty
Dobré pití pro letní párty
K létu neodmyslitelně patří pořádání slavností, romantických večeří a večírků s kamarády. Kdy jindy než v létě můžeme dosyta užívat prázdninového volna, letní pohody, teplého počasí a dlouhých nocí? Chceme se bavit a radovat se se známými, přáteli i vlastní rodinou. Pro rozproudění zábavy někdy stačí dobrá hudba. Pokud příjemnou atmosféru ještě podpoříme dobrým jídlem a pitím, nic nestojí v cestě tomu, aby se večírek vskutku podařil.
Jaké pití pořídit, abychom uspokojili mlsné jazýčky svých hostů?
V základní nabídce by samozřejmě mělo být něco nealkoholického – minerální voda, sodovka nebo džus, dále víno, případně sekt či pivo. Dobré pohodě kamarádů jistě neuškodí nějaká ta lahev tvrdého alkoholu – vodky nebo whisky. Někdo má rád čistou pálenku, jiný dává přednost různým míchaným nápojům. Pro takové labužníky lze z nakoupených lahví připravit výborné drinky, které nejen skvěle chutnají, ale také pozvednou dobrou náladu.
Recepty s vodkou
Vodka je ideální pro přípravu míchaných nápojů pro její absenci barvy i nekomplikovanou chuť. Velice dobře se kombinuje s dalšími přísadami. Pro přípravu dobrého koktejlu je dobré sáhnout po kvalitní ruské vodce. Jednou z nejlepších na trhu je Smirnoff, která má jemnou a nezaměnitelnou chuť díky trojnásobné destilaci a desetinásobné filtraci. Obyčejná vodka s džusem může působit trochu fádně, proto můžeme vymyslet i další vhodné kombinace.
Vodka sour – lžičku cukru s 0,5 dl vodky a 0,2 dl citronové šťávy smícháme s ledem a ozdobíme plátkem citronu.
Vodka fiz – lžičku cukru, 0,1 dl griotky, 0,3 dl pomerančového džusu a 0,4 dl vodky smícháme, doplníme ledem a ozdobíme plátkem pomeranče nebo třešní.
Whisky nezklame
Další stálicí mezi alkoholickými nápoji je whisky. Lze ji podávat samotnou s ledem nebo jako základ mnoha míchaných nápojů. Za jedinečnou whisky je pokládána Crown Royal, která byla poprvé představena při návštěvě krále Jiřího VI. a jeho ženy královny Alžběty v Kanadě v roce 1939. V současnosti nalezneme na světě zhruba dva miliony sudů s tímto zlatavým mokem. Pro inspiraci uvádíme možné recepty.
Whisky grog – dvě lžičky cukru, šťávu z půlku citronu, dva hřebíčky, kousek skořice, whisky a vodu smícháme, přivedeme k varu a teplé podáváme.
Manhattan – 5 cl whisky smícháme s 2 cl vermutu a podáváme s ledem.
Máme-li vše nachystáno, nic nebrání tomu, abychom si vše užili a strávili krásný radostný večer se svými přáteli.