Lahodná omáčka z pravých hříbků

0

Lahodná omáčka z pravých hříbků

Suroviny

¾ hrníčku sušených hříbků

6 kotletek

kysaná smetana

2 lžíce oleje

cibule

2 lžíce másla

2 lžíce hladké mouky

Sůl

Trochu drceného pepře

Trochu drceného kmínu

2 lžíce houbového koření

1,5 lžíce gulášového koření

Postup

Kotlety omyjeme a pokrájíme.Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.Houby dáme do hrníčku cca 250ml a zalijeme horkou vodou.

Do tlakového hrnce nalijeme olej a přidáme maso s cibulí.Osmažíme aby se zatáhlo.PO té osolíme a okořeníme a zalijeme houbami.

Přilijeme asi 500 až 600ml vody a hrnec zavřeme.

Necháme hodinu povařit.

Na závěr zahustíme jíškou a zjemníme smetanou.

Jíška- Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku.Zlehka osmažíme a za stálého míchání přidáme k omáčce.

Povaříme asi 5 minut a pak přidáme až tu smetanu.

Podáváme s houskovým knedlíkem a nebo rýží.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *