Lahodná omáčka z pravých hříbků
Lahodná omáčka z pravých hříbků
Suroviny
¾ hrníčku sušených hříbků
6 kotletek
kysaná smetana
2 lžíce oleje
cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
Sůl
Trochu drceného pepře
Trochu drceného kmínu
2 lžíce houbového koření
1,5 lžíce gulášového koření
Postup
Kotlety omyjeme a pokrájíme.Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.Houby dáme do hrníčku cca 250ml a zalijeme horkou vodou.
Do tlakového hrnce nalijeme olej a přidáme maso s cibulí.Osmažíme aby se zatáhlo.PO té osolíme a okořeníme a zalijeme houbami.
Přilijeme asi 500 až 600ml vody a hrnec zavřeme.
Necháme hodinu povařit.
Na závěr zahustíme jíškou a zjemníme smetanou.
Jíška- Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku.Zlehka osmažíme a za stálého míchání přidáme k omáčce.
Povaříme asi 5 minut a pak přidáme až tu smetanu.
Podáváme s houskovým knedlíkem a nebo rýží.