Papoušková buchta
Ingredience:
300 g polohrubé mouky
150 g cukru krystal
5 vajec
1 tuk na pečení (Hera, Stella)
1 smetana 12%
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
3 různé pudinky (malinový, vanilkový, čokoládový)
Postup:
Vejce, cukr, tuk a vanilkový cukr utřeme, poté přidáme smetanu a mouku s kypřícím práškem. Vše důkladně zamícháme.
Těsto si rozlijeme do třech misek a do každé nasypeme jiný puding.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáváme lžící střídavě těsto na plech.
Pečeme asi 20 minut v předem vyhřáté troubě, asi na 180 stupňů.
Buchtu můžeme polít i čokoládovou polevou.
Dobrou chuť :-).
autor: Dana Boudová
obrázky: Dana Boudová