• Jídlem a pitím

    Německá kuchyně

    Německá kuchyně Kuchyně našeho západního souseda je opravdu pestrobarevná. Nejde tak ani o přímou barevnost pokrmů, ale množství a druhy tradičních domácích jídel. I když jsou země mnohem rozsáhlejší, než je Německo, je země starého kontinentu přípravou pokrmů rozdělena na několik jednotlivých území. Tak například bavorská kuchyně je dost podobná té naší, kdežto kraj okolo Rýna, kde se výtečně daří bílému vínu, je zas ovlivněn kuchyní francouzskou. Obecně platí, že německá kuchyně sestává z masových pokrmů. Nesmí chybět vepřové, ani hovězí, také zvěřina, drůbež, i ryby, i když převážně sladkovodní. I nějaká ta zelenina se vyskytuje, samozřejmě uzeniny, mléčné výrobky, houby nasbírané v rozsáhlých německých lesích a také obilí a…