• Jídlem a pitím

    Buchta Margotka

    Ingredience: 1 čokoláda Margot (100 g) 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 skleničky polohrubé mouky (sklenička 2,5dl) 1/2 skleničky cukru krystal (sklenička2,5 dl) 250 ml mléka rozpuštěná čokoláda a kokos na ozdobu Postup: Mléko, cukr, mouku, vejce a prášek do pečiva smícháme a do těsta nasypeme nastrouhanou čokoládu. Pokud je těsto moc husté, můžeme přilít o trochu víc mléka. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech a dáme do trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 20-25 minut na 180 stupňů, poté troubu ztlumit. Hotovou upečenou buchtu můžeme polít rozpuštěnou čokoládou a posypat strouhaným kokosem. Dobrou chuť ;-). autor: Dana Boudová obrázky: Dana Boudová