• Jídlem a pitím

    Rychlý jablečný závin – recept

    Začala jablečná sezóna, všude dozrává spousta jablek a je potřeba všechny je zpracovat. Jako ideální varianta je jeví jablečný závin neboli štrúdl. Ingredience: půl kila hladké mouky dvě vejce vřelou vodu troška soli cukr krupice skořicový cukr polévková lžíce octa polévková lžíce oleje strouhanka nastrouhaná jablka máslo -10 dkg ořechy,mák,kokos –přidáváme do jablek kdo co rád Postup: Prosátou mouku vsypeme do misky, rozklepneme dvě vejce, přidáme lžíci octa a lžíci oleje, trošku přisolíme, přisladíme a vše zalijeme vodou, která se právě vařila. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout, ale nedáváme jej do ledničky. Oloupeme si jablka, nastrouháme je, vymažeme si plech a dáme rozehřát troubu. Vál lehce pomoučníme, můžeme si…