• Jídlem a pitím

    Libanonská kuchyně

    Libanonská kuchyně Už jen název země zní velice tajuplně, jako z pohádek Tisíce a jedné noci. Stát Středního východu, který oplývá Středozemní mořem, byl v minulosti, ale i dnes pořád je spojkou mezi několika světy. Křižuje Evropu s Asií i Afrikou. A stejně tak se zde setkávají prvky kuchyní několika sousedních nejen států, ale i zmíněných kontinentů. Navíc dalším důležitou složkou, formující tvář libanonské kuchyně je její poloha u moře. Jako přímořská země má dobrou dostupnost k rybolovu, tedy rybám i mořským plodům. V Libanonu je hodně pastvin a pasou se tu hlavně ovce, tudíž nejčastěji konzumovaným masem je jasně skopové. Barevná libanonská kuchyně je hravá zejména díky množství použité…

  • Jídlem a pitím

    Netradiční zelenina

    Netradiční zelenina Pokud už vás brambory, mrkev, petržel, rajčata či papriky v jídelníčku nebaví, zkuste jinou, netradiční zeleninu, která vám může oživit vaši již nudnou stravu a najít novou chuť. Fenykl – upraví zažívání Bílá bulva se zelenými řapíky a silným aroma roste hojně u železničních drah, ale pokud budete chtít tuto zeleninu ochutnat, raději volte tu, kterou můžete koupit v prodejně zeleniny. Je jistější, že nebude znečištěná. Fenykl je nenahraditelný při trávicích obtížích, odstraňuje nadýmání a napomáhá při detoxikaci. Díky tomu je vhodný při redukčních dietách. Také uklidňuje žaludek a výrazně zmírňuje potíže s krvetvorbou. Uvolňuje bolesti při menstruaci a také posiluje imunitu. Ulevuje nemocným při kašli a dokonce…