• Jídlem a pitím

    Portugalská kuchyně

    Portugalská kuchyně Velké porce jsou výsadou portugalských restaurací. Nebojte se objednat si poloviční porci. Tradiční pokrmy se připravují z ryb, masa, brambor a rýže. Jako přímořská země používá často olivový olej, no a samozřejmě olivy, kapary, sýry z ovčího a kozího mléka a z koření také česnek, koriandr a hodně petrželky. Protože je Portugalsko přímořskou zemí a mořem je oplývána z velké části, proto i konzumace ryb je zde vysoká. Z Evropanů jsem na prvním místě a hrdé místo si udržují i ve světové špičce. Mimo ryby a mořské plody je tu velká spotřeba vepřového masa, ze kterého se dělají i salámy a klobásy. Zajímavostí je, že Portugalci vůbec nejí…

  • Místem

    Poznejte krásy Portugalska

    Vlny Atlantiku Vás pohltí i s krásou Pyrenejského poloostrova! Chtěli byste se uvelebit na pláži, doslova si lenošit v písku nebo zasurfovat na pořádných vlnách? Vydejte se do jihozápadu Evropy, do Portugalska. Tato republika s přibližně 11 milióny obyvatel se pyšní nejen vlnami Atlantského oceánu, ale také světoznámým portským vínem. Chutný mok a zároveň hlavní hospodářský artikl Portugalska se vyrábí ve Vile Nova de Gaia již řadu let. Portugalské hlavní město Lisabon je však známé v podvědomí turistů díky krásným plážím, jako je Ericeira nebo historickým památkám. Navštívit byste měli především klášter Mosteiro dos Jerónimos, v němž si můžete prohlédnout hroby králů či náhrobek mořeplavce Vasco de Gamy. Další zajímavá místa této uvolněné země a…