• Jídlem a pitím

    Dobré pití pro letní párty

    Dobré pití pro letní párty K létu neodmyslitelně patří pořádání slavností, romantických večeří a večírků s kamarády. Kdy jindy než v létě můžeme dosyta užívat prázdninového volna, letní pohody, teplého počasí a dlouhých nocí? Chceme se bavit a radovat se se známými, přáteli i vlastní rodinou. Pro rozproudění zábavy někdy stačí dobrá hudba. Pokud příjemnou atmosféru ještě podpoříme dobrým jídlem a pitím, nic nestojí v cestě tomu, aby se večírek vskutku podařil. Jaké pití pořídit, abychom uspokojili mlsné jazýčky svých hostů? V základní nabídce by samozřejmě mělo být něco nealkoholického – minerální voda, sodovka nebo džus, dále víno, případně sekt či pivo. Dobré pohodě kamarádů jistě neuškodí nějaká ta lahev…

  • Jídlem a pitím

    Manhattan

    Manhattan Jde o nejznámější koktejl připravený z whiskey. Jeho vznik není přesně datován, ale jeho sláva propukla právě v New Yorku, v baru Manhattan, kde se konala akce, kterou pořádala matka Winstona Churchila. Akce měla úspěch, stejně jako nápoj. K přípravě budete potřebovat: 5 cl whiskey 2 cl vermutu kapka angustury led Spolu s ledem se veškeré suroviny dají do šejkru a řádně promíchají. Poté se nalévají do studených koktejlových sklenic a podávají s celou třešní.

  • Jídlem a pitím

    Irská kuchyně

    Irská kuchyně Západ Spojeného království zahrnuje země se spoustou zeleně a vlastní národní hrdostí. Samozřejmě, že to, co se zde vaří je dosti podobné klasické anglické kuchyni, vzhledem k tomu, že přípravu jídel výrazně ovlivnili původní obyvatelé – Keltové, ale i tak má irské vaření vlastní určitá specifika. Typický Ir je zrzek s příjmením, kterému předchází irské O‘, jako O’Neil apod. Známé je irské pivo a ještě mnohem více irská whiskey. Co se však na plotně v klasické irské domácnosti připravuje jako tradiční národní pokrm? Nejprve k tomu, co u Irů často nevidíme. Určitě to nejsou žádní těstovinoví jedlíci. Ve vlastních národních pokrmech se klasická italská surovina nevyskytuje, a pokud…