3:13 pm - Sobota Prosinec 15, 4694

Chutné marinády na grilování

Je čas léta a mnoho chvil pro grilování, a proto si řekneme pár tipů na velmi dobré omáčky a marinády na grilované maso.

Barbecue dresing

Autor obrázku: Keith McDuffee

Suroviny:

* 1 cibule

* 1 lžíce oleje

* 100ml kečupu

* 4 lžíce worcesterské omáčky

* 2 lžíce medu

* 5 lžic červeného vinného octa

Postup:

Najemno nakrájíme cibuli a opečeme ji na oleji, přidáme kečup a worcestrovou omáčku, med a červený vinný ocet. Mícháme asi 5 minut pak necháme vychladit a přelijeme do sklenice.

Bylinková marináda

Suroviny:

* 2 lžíce hrubozrnné hořčice

* 2 lžíce nasekaného tymiánu

* šťáva z citrónu

* 1 lžíce medu

Postup:

V míse smícháme hořčici, tymián, šťávu z citrónu a med.Osolíme a přelijeme do sklenice. Marinádou můžeme potírat maso při grilování.

Hořčično-medová zálivka

Autor obrázku: NatalieMaynor

Suroviny:

* 2 lžíce dijonské hořčice

* 2 lžíce medu

* 5 lžic červeného vinného octa

* 200 ml olivového oleje

* sůl a pepř

Postup:

Všechny napsané suroviny smícháme dohromady a dáme do velké zavařovací sklenice. Poté uložíme do lednice. Můžeme používat na jakékoliv zeleninové saláty.

Filed in: Jídlem a pitím