3:13 pm - Středa Prosinec 16, 8420

Krvavá Mary (Bloody Mary)

Pro svoji sytě červenou barvu dostal drink pojmenování po tudorovské královně, která nechala vyvraždit protestanty. I chuť je poněkud peprná a hitem byl zejména ve dvacátých letech minulého století, tedy krátce po svém vzniku v New Yorku.

Autor obrázku: Joe Crawford

Budeme potřebovat:

  • 5 cl vodky
  • 10 cl rajčatového džusu
  • 1 cl citronové šťávy
  • Worcestrovou omáčku
  • 3 g pepře
  • sůl
  • Tabasco
  • led

Postup:

Rajčatový džus spolu s vodkou, citrónovou šťávou, špetkou solí a pepře smícháme, přidáme podle chuti Tabasco a Worcestrovou omáčku a vše s kostkami ledu řádně promícháme. Podáváme ve vysokých sklenicích ozdobené citronem a rajčetem.

Filed in: Jídlem a pitím